séta kirándulás túra

Sétáljátok le a kalóriát – hatékonyabb, mint gondolnátok!

Aki egészségesen és jó formában szeretne élni, annak az okos és kiegyensúlyozott étkezés mellett érdemes mozognia is. Ennek egyik legegyszerűbb és legpraktikusabb formája a gyaloglás, amivel meglepően sok kalóriát éget el a szervezetünk.

A futás vagy a kocogás sokaknak nagy kihívás lehet, de a séta, gyaloglás vagy egy kirándulás nem, és nemcsak kalóriát éget vele a szervezetünk, de a vérkeringésünknek is jót tesz. Ha mindezt jó levegőn tesszük, az pedig kiemeleten áldásos.

Sokan elbliccelik a sportolást, mozgást, mondván: nincs rá idejük, nem tudják rendszeresen beilleszteni a napi rutinba. De néhány megállónyi lábbuszozás, a barátnős kávézás helyett egy kiadós séta, egy randiséta vagy hétvégén egy jó kis családi kirándulás mindenkinek belefér – és nagyon jót tesz!

5 tipp, hogy hova menjetek kirándulni a napokban

5 tipp, hogy hova menjetek kirándulni a hétvégén

Ha kicsit kikapcsolódnátok, szép helyre vágytok, sétálnátok vagy bicikliznétek egy jót, piknikeznétek, vagy csak élveznétek a napsütést a természet lágy ölén, adunk pár tippet, hogy hova érdemes ellátogatnotok, ha egy kicsit kiszabadulnátok a városi nyüzsgésből.

Szubjektív top 5-ös listánkért kattintsatok ide!

Hogy mennyi kalóriát éget el a szervezet adott kilométer megtételével, azt több tényező is befolyásolja – ilyen például a testsúlyunk, illetve a testzsír/csontozat/izmok aránya, a terep, a külső hőmérséklet is, így csak átlagokat tudunk, de ezek viszonyításnak nem rosszak.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattinstatok a Cookta oldalára!

Forrás:
istock.com