Egyéb kategória

Minden, amit tudni akartatok az alkoholról… És minden, amit mi megírtunk!

Habár a naptár szerint már tavasz van, mi még ezt aligha érezzük – éppen ezért miközben a rozéfröccsös nyári estékről álmodoztunk, arra gondoltunk, összegyűjtjük nektek eddigi legérdekesebb, legizgalmasabb, legmámorosabb cikkeinket az alkoholról és annak hatásairól. 

vous - 2018.03.07.
Minden, amit tudni akartatok az alkoholról… És minden, amit mi megírtunk!

Kedvenc receptjeink 

eperszinu-boldogsag-nyari-estekre-keverjetek-vous-koktelt

Eperszínű boldogság nyári estékre: keverjetek VOUS-koktélt!

Rázva, nem keverve – mondja James Bond, aki világhírűvé tette a vodkából és vermutból készült koktélt. A koktélozásból mi sem akartunk kimaradni, ezért megálmodtuk az eperszínű mandulás-rumos nyári boldogságot. A VOUS-koktél receptjét őrizhetnénk hét lakat alatt is, de nem tesszük. Egészségetekre! 

A receptet ITT találjátok.

mengyan-eszter-budapest-kulonleges-koktel-warm-up-budapest1

Mi már tudjuk, mi a kedvenc koktélod idén nyáron! Megkóstoltuk a budapesti éjszakát

„Ti tényleg ezért kapjátok a fizetést?” – volt, aki ezt megkérdezte tőlünk (na nem így, sokkal udvariasabban). A minap ugyanis úgy döntöttünk, hogy nyakunkba vesszük a bulinegyedet, hogy megtudjuk, milyen íze van a budapesti nyári éjszakának – koktélként. És természetesen nem ezért kapjuk a fizetésünket, de ha már előttünk voltak az italok, nem szégyenlősködtünk. A korábbi cikkünket ITT olvashatjátok.

Mojito recept koktél

Mojito, a legnedvesebb koktél: készítsétek el az eredeti és a magyar recepttel!

A mojito a világ egyik legkedveltebb koktélja: egyszerű, friss, mégis izgalmas. Kevés és könnyen beszerezhető alapanyag kell hozzá, így házibulikon is mindig jól szerepel, ráadásul egy-két kiegészítővel izgalmas változatokat készíthetünk. A receptet ide kattintva olvashatjátok! 

mojzes-nora-az-alkoholt-tilalomtol-a-fektelen-bulizasig-avagy-igy-buliztak-a-20-as-evek-fiataljai1

Az alkoholtilalomtól a féktelen partikig – avagy így buliztak a '20-as évek fiataljai

Charleston, jazz- és illegális szeszklubok, cigaretta, rövid haj, és annál is rövidebb szoknyák, káromkodás, és alkohol, alkohol, alkohol. Annak ellenére, hogy a '20-as évek elején megkezdődött a szesztilalom, akkor köszöntött be a féktelen bulizások kora!

A cikkért és a receptért kattintsatok IDE

Tudtátok?

alkohol-bor-ital-fogyasztas

Megvan, miért leszünk gonoszak, ha berúgunk!

Biztosan senkinek nem kell elmondani, hogy többféle részeg ember létezik: van, aki túlpörög az alkoholtól, van, aki szomorú lesz, másnak megjön a kedve az ölelgetéshez, és akad, aki agresszívvá válik. Kutatók most az utóbbi esetet vizsgálták, és kiderítették, hogy mi lehet az oka annak, ha valakiből nem éppen a kedvesebbik énjét hozza ki az ivás. A választ ide kattintva olvashatjátok el. 

ezekkel-a-trukokkel-uzhetitek-el-a-masnapossagot-oseink-szerint-mojzes-nora1

Ezekkel a trükkökkel űzhetitek el a másnaposságot – őseink szerint

Sajnos van olyan, hogy belecsúszunk egy borzalmas másnapba. Aki nem először, de még csak nem is másodszor esik át a macskajajon, az bizony jó pár – számára – bevált praktikával űzi el. A másnaposság elviseléséhez persze mindenki addig keresi, kutatja a gyógymódot, míg véget nem ér az év egyik legutálatosabb napja. Elődeink sem voltak ezzel másképp, ők is mindent bevetettek, amit csak lehetett, és nagyon úgy tűnik, keményebben tolták, mint mi. Következzenek most a másnaposság elleni gyógyírek a nagyvilágból és több ezer év távlatából.

bor-helyett-must-az-egeszseges-eletmod-es-az-alkohol1

„Az alkoholmentes must is jó közérzetet hoz létre!” – alkohol vs. egészséges életmód

Kultúránk része, hogy alkohollal ünnepelünk: pezsgőt bontunk welcome drinknek, egy-egy pálinkát legurítunk még az étkezések előtt, közben jöhet a sör, bor, utána pedig ki mit szeretne, azt iszik. Csak a poharak ne maradjanak üresen, a torkok szárazon! Azonban a rendszeres, késő éjszakába nyúló dorbézolás rengeteg szempontból káros az egészségetekre. A cikk ITT folytatódik. 

alkohol elotte utana

Megdöbbentő: előtte-utána fotók emberekről, akik letették az alkoholt

Hála a száraz novembernek, a Kék Pont Alapítvány szuper kezdeményezéssel állt elő, hogy az emberek kevesebb alkoholt fogyasszanak. A kihívás legfőbb célja, a „kreatív mentál-fitnesz az élethosszon át tartó örömért, a magasabb életminőségért és a generációkon átívelő jó hírnévért!” Egyébként tudjátok, hogy mi mindent tesz a testetekkel az alkohol? A cikket ITT olvashatjátok el.

Mi mondtuk…

sellei-lilla-az-orok-dilemma-ihat-e-alkoholt-egy-szoptatos-kismama-vagy-sem-elmondjuk-1

Az örök dilemma: ihat-e alkoholt egy szoptatós kismama, vagy sem? Elmondjuk!

A szoptatás körül rengeteg tévhit és tiltólista kering, ilyen például, hogy ne igyunk kávét, vagy ne együnk egyáltalán k-val kezdődő ételeket… Ezek legtöbbje nem igaz, kávét például módjával lehet inni, és tiltólistás ételek sincsenek, de az igaz, mindent csak mértékkel fogyasszunk. Bor, mámor… napunk alkalmából a kérdés már csak annyi: vajon szoptatás alatt lehet-e alkoholt inni? És ha igen, mennyit, hogyan? Szükséges-e előtte fejni? Ezekre kerestük a válaszokat.

alkohol

2 hónapja nem ittam alkoholt – Elárulom, mi történt velem

"Nyári meccsnézés a rekkenő hőségben. Kellemes baráti vacsora a szabad ég alatt. Őrületes buli a kedvenc együttesed koncertjén. Vizsgaidőszak utáni lazítás. Kemény melós nap utáni lazítás. Ünnepek. Szülinapok. Névnapok. Halloween, új munkát kaptam, felmondtam, előléptettek, összejöttünk, összeköltöztünk, eljegyeztek, szakítottunk. Péntek este. Csütörtök este. Hétfő este. Mindig van alkalom meginni egy pohár finom bort, egy jó hideg sört vagy ki mit szeret. Hát, ebből lett elegem." A cikk ITT folytatódik.

sor-masnapossag1

Kegyetlen másnaposság két pohár sörtől? 25 felett ez nem kihívás

"Vannak azok a bulik, amik után másnap mozdulni sem bírtok az ágyban. Amikor vízszintesbe felülni is kínszenvedés, amikor a fejetek elviselhetetlenül hasogat, és amikor az ébredés pillanatában realizáljátok, hogy átaludtátok az egész napot. Ez az állapot mindenkinél más mennyiségű alkohol hatására következik be – nálam 25 éves korom óta mindössze 2 pohár sörtől, pedig ez nem volt mindig így…" A cikk folytatásáért kattintsatok IDE

barok-eszter-lanyok-a-legenyt-jol-megbecsuljetek-ha-reszeg-is-agyba-fektessetek-ha-egy-srac-iszik-az-oke-ha-egy-no-az-felhaborito1

„Lányok, a legényt jól megbecsüljétek! Ha részeg is ágyba fektessétek!” – Ha egy srác iszik, az oké, ha egy nő, az felháborító?

„Vagány csávó, úgy issza a vodkát, mint a vizet, és már sörivó versenyt is nyert!” – hallottam nemrég egy pasas kapcsán egy összejövetelen. „Úristen, egy normális nő nem issza az asztal alá magát, az ilyen ne csodálkozzon, ha zaklatják! Legyen már tartása!” – ez viszont olyasmi, amit szinte mindennap, bármelyikünk hallhat, ha nő az, aki a pohár fenekére néz. A cikk folytatását ITT olvashatjátok. 

Címkék: #alkohol #ital #koktél
Ajánlott cikkek