Egyéb kategória

4 újévi fogadalom, amit soha, de soha nem tartunk be

Minden év végén elérkezik az a pont, amikor átértékeljük az egész évünket és megfogadunk bizonyos dolgokat. Amiket mondjuk abban az évben mind rosszul csináltunk vagy egyáltalán nem tettünk meg. Na, meg a következő években sem fogunk.

vous - 2021.12.30.
4 újévi fogadalom, amit soha, de soha nem tartunk be

Nem tudom, mi lehet az oka, amiért újévkor nagyobb késztetést érzünk arra, hogy megfogadjunk valamit. Értem én, hogy ez az év kezdete és milyen szép is azt mondani egy pohár pezsgővel a kezünkben, hogy: "Új év, új én". De gondoljunk bele jobban. Ez pontosan ugyanaz a helyzet, amikor azt mondjátok, hogy akkor én hétfőtől leszokom a dohányzásról, mindezt kedden. Majd eljön a hétfő és máris egy héttel eltoljátok. Mondjuk azt előre nem is tisztáztuk, melyik hétfőre gondoltunk, a következő hétfőre vagy 2016. április 4-re, ami szintén hétfőre esik.

Na, pontosan ennyire jönnek be az újévi fogadalmak is, amiket teljes komolysággal skandálunk illuminált állapotban, mikor az óra elüti az éjfélt, de ezután két perccel már nem is emlékszünk rá. Most össze is szedtem azokat a fogadalmakat, amiket képesek vagyunk minden évben megfogadni, mégsem tartjuk be. Soha.

Forrás:
giphy.com

"Le fogok fogyni 10 kilót"

Ugyan már, szerintem ez a mondat vezeti toronymagasan a listát, mivel minden második ember megfogadja legalább hússzor az életében. Ilyenkor mindenféle ígéret elhagyja a szánkat: nem fogunk enni 18 óra után, csak egészségesen étkezünk, ráadásul még konditerembe is elmegyünk. Ehhez képest mi a valóság?

Minden nap 20 óra után estek haza, persze kaját nem visztek magatokkal, így SAJNOS kénytelenek vagytok ilyenkor enni. Napközben is csak egyszer ettetek, amikor elmentetek a barátnőtökkel kajálni, ami egyet jelent azzal, hogy: Meki. A munkátok és a sok tennivaló pedig annyira lefoglal, hogy nincs időtök elmenni a konditerembe se, legalábbis ezzel magyarázzátok meg magatoknak, mert nincs kedvetek korábban felkelni, hogy elmenjetek futni. Teljesen megértem.

Forrás:
giphy.com

"Nem halogatok többet, hanem mindent megcsinálok időben"

A halogatás igazi művésze vagyok, ennyit halogatni egyetlen ember sem képes, mint én. Még azt is halogatni szoktam, hogy mikor menjek el hajat mosni vagy felöltözni. A legeslegutolsó perceket is kihasználom, szó szerint halogatom, amit már nem lehet. Igen, tudom, ez gáz. Éppen ezért nem értem, amikor ilyesmit fogadnak meg az emberek, hogy sokkal rendezettebbek lesznek. Én is szeretnék rendezettebb lenni, mindent megcsinálni időben és nem állandóan kapkodni, de jól tudom, hogy soha nem fog összejönni. Minek áltassam magam ilyen fogadalmakkal, ha úgyis tudom, nem megy. Mert ilyen vagyok.

Pont egy újévi fogadalom nem fog megváltoztatni annyira, hogy ezentúl minden kávéscsészét levigyek miután legurítottam a reggeli feketémet és elmossam a bögrét. Majd áll egy hétig a szobámban, aztán egyszer csak leviszem. Úgyis ráér, nem?

Forrás:
giphy.com

"Nem fogok annyit költekezni, inkább spórolok"

Tényleg jó dolog, ha össze tudjátok gyűjteni a pénzt, hogy megvegyetek magatoknak valamit, amire igazán vágytok, de valljuk be, hogy ez általában nem szokott összejönni. Mindig megláttok egy ruhát vagy bármit, ami tetszik, ráadásul még le is van árazva. Ez alkalmi vétel, nem szabad itt hagyni, mi az a 3000 forint, semmiség. Csak 15 doboz tej, amire a hónap végén a malacperselyben lévő 20 forintosokból fogjátok összekaparni a pénzt.

Arról nem is beszélve, hogy nem fogjátok lemondani a legjobb barátnőtökkel való kávézást csak azért, mert spóroltok. Már egy olyan megszokott rituálé, amit kötelező legalább egy héten egyszer – háromszor – megtartani. Így vagyunk a bulizással is és még sorolhatnám, sosincs vége.

Forrás:
giphy.com

"Abbahagyom a dohányzást"

Ebből a kijelentésből már csak egy dolog hiányzik, az a szó, hogy: nem. Tehát helyesen így hangzik: "Nem fogom abbahagyni a dohányzást." Elég kevesen vannak, akik ezt a fogadalmat nemcsak mondják, hanem be is tartják. Ha tényleg ennyire le szeretne szokni valaki a dohányzásról, akkor azt egy sima júniusi napon is megtenné, elhatározás kérdése. Nem kéne ehhez január elseje, ami pontosan ugyanolyan nap, mint a többi, csak mi tulajdonítunk neki kicsit több jelentést. Persze tisztelet a kivételnek, ha van ilyen egyáltalán.

Forrás:
giphy.com
Ajánlott cikkek