Egyéb kategória

Szuper trükkök, amivel sikeresebbek lehettek a munkában ősszel

Bármennyire is fáj, a nyár visszafordíthatatlanul véget ért, a nyaralós képeket felváltja a sütőtökös kávé Instagramon, ti pedig visszazökkentek a dolgos hétköznapjaitokba. Viszont ahelyett, hogy ezen keseregnétek, inkább használjátok ki az ősz adta lehetőségeiteket és tanuljátok meg, hogyan lehettek hatékonyabbak a munkátokban mindössze néhány apró trükk betartásával!

vous - 2016.10.01.
Szuper trükkök, amivel sikeresebbek lehettek a munkában ősszel

Keljetek fel korábban!

Itt az ideje, hogy egy negyed órával előrébb állítsátok az ébresztőt, hiszen ahogy egyre rövidebbek a nappalok, egyre nehezebb lesz kikászálódni az ágyból is. A plusz időt viszont ahelyett, hogy e-mailek olvasásával vagy a hírek pörgetésével töltenétek (rosszabb esetben a szundigomb nyomogatásával…), inkább szánjátok magatokra! Dobjatok össze egy tartalmas reggelit, vagy indítsátok egy rövid edzéssel, esetleg néhány jógagyakorlattal a napot. Higgyétek el, megéri!

Készülődjetek össze már este!

Ha tudjátok, mik azok az iratok, amik semmiképp nem maradhatnak otthon másnap, még előző este dobjátok be őket a táskába! Rengeteg kapkodástól, rohanástól és késéstől kímélhetitek meg magatokat, ráadásul sokkal összeszedettebbek is lesztek a nap folyamán. Ugyanez igaz a ruhákra is: készítsétek elő a holnapi szettet, hogy reggel már ezzel se kelljen bajlódni. Ha pedig nehezen szánjátok rá magatokat a reggeli kajakészítésre, dobjátok össze a zabkásátokat már előző este!

Forrás:
iStock

Irány az orvos!

Előzzétek meg a betegségeket még idejében! Ősszel a legtöbb ember szervezete legyengül, ezért érdemes minél előbb beadatni egy influenza elleni védőoltást, valamint itt az idő elvégeztetni a kötelező éves rutinvizsgálataitokat is.

Írjátok össze a céljaitokat!

Emlékeztek még, milyen célokat tűztetek ki magatok elé még év elején? Nos, itt az ideje felfrissíteni a memóriátokat, és összeírni, mit sikerült idáig megvalósítani belőle és mit nem. Ami nem jött össze eddig, az menni fog december végéig? Esetleg év közben újabb célok fogalmazódtak meg bennetek? Az ősz a számvetés időszaka is, ilyenkor érdemes megfogalmazni magatokban, miket akartok még véghezvinni az idei évben.

Forrás:
pexels

Merjetek nemet mondani!

A nőkre valamiért jellemző, hogy mindent elvállallnak, amit rájuk akarnak sózni, még akkor is, ha amúgy tele vannak feladatokkal. Itt az idő felhagyni ezzel a rossz szokással: nyugi, senki nem fog megsértődni, ha egyszer-kétszer valamire nemet mondotok, ráadásul sokkal hatékonyabbak is lesztek, ha egyszerre csak egy dologra fókuszáltok.

És végül, de nem utolsósorban: attól még, hogy pár fokot hűlt a levegő, nem kell egyből bezárkózni a négy fal közé: menjetek kirándulni, borozni vagy dobjatok össze néhány őszies, szilvás vagy éppen sütőtökös kaját! Az ilyen tevékenységek kiragadnak a szürke hétköznapokból, feltöltenek és inspirálnak – ezeket az energiákat pedig mindenképp hasznosíthatjátok majd a későbbiekben akár a munkátok során is.

És ti mivel motiváljátok magatokat ősszel?

Ajánlott cikkek