Egyéb kategória

Mintásat mintással viselni? Jaj, ne! – 5 napig teszteltem, mit mivel érdemes párosítani

Csíkos felsőhöz virágos alsó? Na ne már! – gondolnátok magatokban a legtöbben, és így éreztem én is idáig. Amellett, hogy évekig csak fekete ruhák sorakoztak a gardróbomban, a mintáktól is irtóztam. Mégis hogyan és mivel viselném őket? Ilyen felfogással képtelenség volt elhinni, hogy a menő street style képeket leszámítva bárhol is megállná a helyét egy mintás alsó–mintás felső kombó. Pedig de!

vous - 2017.03.15.
Mintásat mintással viselni? Jaj, ne! – 5 napig teszteltem, mit mivel érdemes párosítani

Mielőtt a mintákra térnénk, szögezzük le: a VOUS-lányokkal odavagyunk a ruhás kihívásokért. Esztertől nem egyszer szuper gardróbchallenge-ötleteket leshettetek el, míg Viola bebizonyította, a színes dolgoknak igenis helye van a ruhatárban. Sőt, volt, hogy egy hétig nemcsak színeket viselt, de egyenesen egy divatbloggerre bízta magát, pontosabban a szettjeit. A végeredményt imádtuk, csakúgy, mint azt az 5 napot, amikor pizsamában jártam dolgozni. Jól hallottátok, pizsamában. A végeredmény tűrhetőbb viselhetőbb, mint gondolnátok. 

Hogy ezúttal mit találtunk ki? 5 napig mintás ruhákat párosítottam, kitaláljátok mivel? Mintás ruhákkal. Nem volt egyszerű, de a végeredmény magáért beszél! 

pizsama munka engel nóra

Ti elmennétek pizsamában dolgozni? Én megtettem!

Egy ideje bátran vásárolhatunk gyerekosztályon, férfiosztályon, ha úgy tartja kedvünk. Vagy épp magas sarkúhoz melegítőnaciba bújhatunk, mert az úgy trendi, és kész. Hol van már az, hogy a ruhadarabokat csak az elsődleges funkcióik szerint használjuk? Sehol! Egy cikk kedvéért ezen a gondolaton felbuzdulva arra gondoltam, megmutatom, mennyire játékos tud lenni egy ruhatár minden darabja. Mennyire egyszerűen becsempészhetünk egy pizsamafelsőt egy hétköznapi szettbe, anélkül hogy ujjal mutogatnának ránk.

A teljes cikket ITT olvashatjátok el! 

1. nap –  bemelegítés: feketét fehérrel

Amit viseltem: 

  • apró, geometriai mintás nadrág
  • kockás felső

Már jó ideje annak, hogy elkezdtem színeket is beiktatni a mindennapi szettjeimbe, de azért a ruhatáram még mindig túlnyomó többségében fekete darabokból áll. Így történt, hogy az első napra egy fekete-fehér összeállítást választottam. Az apró minták a nadrágon teljesen összeillettek a nagy, túlméretezett kockákkal a felsőmön, ráadásul színben is könnyű dolgom volt. Kezdésnek nem volt rossz, sőt!

Forrás:
Kerepeczki Anna

2. nap – még mindig csak hangolódás: pöttyöset csíkossal

Amit viseltem: 

  • csíkos szoknya
  • pöttyös felső
  • csillagos esernyő

A második napra a sokat hallott tippek alapján próbáltam játszani a mintákkal: igyekeztem odafigyelni arra, hogy az egyik mintában megtalálható szín ott legyen a másik mintában is. És láss csodát, igen, így megint egy fekete-fehér szett született. A cikk nélkül valószínűleg sosem viseltem volna együtt ezt a két ruhadarabot, de végül teljesen a szívemhez nőtt. 

Forrás:
Kerepeczki Anna

3. nap – majdnem durvulás: mindent mindennel 1.0

Amit viseltem: 

  • felvarrókkal díszített boyfriend farmer
  • piros-fehér csíkos trikó
  • virágos bomberdzseki

Az első két nap termését látva Eszter, a főszerkesztőnk halkan megjegyezte: eddig könnyű dolgom volt, eléggé biztosra mentem a fekete-fehér összeállításokkal. Ezt hallva tudtam, másnap elő kell rukkolnom valami „ütőssel”.

Sokat hallottam már, hogy a csíkok szinte bármihez mennek, és ezt most a saját szememmel is megtapaszaltam: egy piros-fehér csíkos felsőt viseltem egy virágmintás bomberrel és imádtam! A színek tökéletesek voltak együtt, a virágminta kiemelte a csíkokat, a csíkok pedig a virágmintát. Ha van otthon „hozzávalótok”, próbáljátok ki! Igazi tavaszi kedvenc lehet, ha már unjátok a hétköznapi szetteket.  

Forrás:
Kerepeczki Anna

4. nap – back to the basics: újra feketét fehérrel

Amit viseltem: 

  • apró, geometriai mintás nadrág
  • macskafejes ing 

A negyedik szettnél megint kicsit visszatértem a biztoshoz: a feketét fehérrel párosítottam és jól sikerült. Ez alapján kezdem elhinni, a minták párosításánál tényleg minden csak a színek harmóniáján múlik. Az egyik kedvenc macskás ingemet korábban szigorúan egyszínű pulóverhez és farmerhez viseltem, gondolván elég ez a sok macska, nem kell mellé semmi más. Nos, kelleni nem kell, azonban ez az ing simán elbír egy mintás nadrágot. Szerettem, bármikor újra viselném!

Forrás:
Kerepeczki Anna

5. nap – mindent mindennel 2.0

Amit viseltem:

  • pöttyös szoknya
  • rúzsos póló
  • leopárdmintás kabát

A színtípusokkal és a testalkatokkal járó alapvető „szabályokon” kívül azt vallom, a divatban már az a legnagyobb szabály, hogy nincs szabály. Mindent mindennel párosíthatunk, ha az a saját ízlésvilágunkba belefér. Ebből az elvből kiindulva az utolsó napra tartogattam a „legdurvább” szettet, aminek a darabjait, ha külön-külön felsoroljuk, valószínűleg hevesen rázzuk a fejünket, hogy ezek ugyan nem illenek össze. Nos, azt kell, mondjam, hogy de!

Felvéve mindhárom mintás ruhadarab tökéletes harmóniára talált egymással és szerkesztőségben is szerették a látványt. Viola bólogatva nyugtázta: ez bizony simán hordható. Azt hiszem, ezzel a gondolattal még barátkozom.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Lépjetek ki a komfortzónátokból

A cikk után felmerülhet a kérdés, vajon tényleg megszerettem-e a mintákat, és ezentúl gyakrabban nyúlok-e majd az említett darabokhoz. A válasz határozott igen! A kihívás jól mutatja: ha a stílusunk engedi, csak rajtunk múlik, hogy mit mivel viselünk.

Felejtsétek el, hogy a csíkos felső csak egyszínű farmerhez illik. Kísérletezzetek, játszadozzatok a színekkel, anyagokkal, mintákkal, és a „nincs egy göncöm se” érzés azonnal megszűnik. 

Szavazzatok! 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek